Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su pomidorais
Graikai, bulgarai, arabai ir moldavai mousaką gamina nuo senų laikų. Šio patiekalo atsiradimo istoriją slepia neaiškumai ir mįslės, ir niekas negali įvardyti tikslios jo gimimo datos. Daugelis daro prielaidą, kad musaka yra senesnė nei 3 tūkst. metų. Tradicinė graikiška musaka su pomidorais - tai baklažanų su mėsa ir daržovėmis patiekalas, kepamas sluoksniais po grietinėlės padažu. Karštą musaką labai sunku pjaustyti, todėl tolygius gabalėlius galima išgauti tik pjaustant atvėsintą musaką.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami 30 sekundžių pakepinkite miltus. Palaipsniui į miltus supilkite karštą pieną. Nuolat maišydami plakikliu, ant silpnos ugnies užvirinkite padažą ir virkite 3 minutes. Į padažą plona srovele, nuolat maišydami plaktuvu, įmuškite plaktus kiaušinius. Į padažą suberkite 200 g sūrio, druską ir muskato riešutą. Maišykite, kol sūris išsilydys.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus ir sumalkite. Baklažanus apkepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės pusėje aliejaus ant vidutinės ugnies. Likusiame aliejuje 3 min. pakepinkite svogūną. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir reguliariai maišydami kepkite 15 minučių. Į maltą mėsą supilkite vyną, pomidorus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir 5 min. troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Suformuokite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų, ant viršaus sudėkite faršą, tada likusius baklažanus ir užpilkite padažu. Musaką pabarstykite 50 g sūrio. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos