Musaka su pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su pomidorais

Graikai, bulgarai, arabai ir moldavai mousaką gamina nuo senų laikų. Šio patiekalo atsiradimo istoriją slepia neaiškumai ir mįslės, ir niekas negali įvardyti tikslios jo gimimo datos. Daugelis daro prielaidą, kad musaka yra senesnė nei 3 tūkst. metų. Tradicinė graikiška musaka su pomidorais - tai baklažanų su mėsa ir daržovėmis patiekalas, kepamas sluoksniais po grietinėlės padažu. Karštą musaką labai sunku pjaustyti, todėl tolygius gabalėlius galima išgauti tik pjaustant atvėsintą musaką.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su pomidorais Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami 30 sekundžių pakepinkite miltus. Palaipsniui į miltus supilkite karštą pieną. Nuolat maišydami plakikliu, ant silpnos ugnies užvirinkite padažą ir virkite 3 minutes. Į padažą plona srovele, nuolat maišydami plaktuvu, įmuškite plaktus kiaušinius. Į padažą suberkite 200 g sūrio, druską ir muskato riešutą. Maišykite, kol sūris išsilydys.

Žingsnis 2

Musaka su pomidorais Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus ir sumalkite. Baklažanus apkepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės pusėje aliejaus ant vidutinės ugnies. Likusiame aliejuje 3 min. pakepinkite svogūną. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir reguliariai maišydami kepkite 15 minučių. Į maltą mėsą supilkite vyną, pomidorus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir 5 min. troškinkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Musaka su pomidorais Žingsnis 3
Suformuokite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų, ant viršaus sudėkite faršą, tada likusius baklažanus ir užpilkite padažu. Musaką pabarstykite 50 g sūrio. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos