Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su Provanso žolelėmis
Moussaka laikomas graikišku patiekalu, tačiau jis taip pat ruošiamas Artimuosiuose Rytuose ir apskritai Balkanuose. Svarbiausi ingredientai yra padažas, baklažanai ir malta mėsa. Į receptą taip pat įeina Provanso žolelės. Jos būna džiovintos arba perkamos jau paruoštų mišinių. Į šio prieskonio sudėtį įeina pankoliai, džiovinti rozmarinai, čiobreliai, mairūnai, chabrai, estragonai, bazilikai. Mišiniui skirtas pankolio sėklas ir rozmarinus galima sumalti prieskonių malūnėlyje arba sumaišyti blenderiu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos faršą musakos patiekalams. Įdėkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Tada sumažinkite ugnį, sudėkite svogūną ir kepkite jį 5-10 minučių, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite ją 10-15 minučių. Mėsą nuolat maišykite, o kepimo pabaigoje ją pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažanų griežinėlius. Švarioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite baklažanus aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Apkepę baklažanus sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Tada sudėkite apkeptus griežinėlius į koštuvą ir lengvai paspauskite, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Suformuokite apkepą. Į kepimo indą tankiu sluoksniu sudėkite baklažanus, suberkite druską, pusę žolelių ir pipirus. Pabarstykite baklažanus trupučiu tarkuoto sūrio (trečdaliu viso kiekio). Tada paskleiskite keptą faršą ir apibarstykite antrąja dalimi sūrio. Paskutinis sluoksnis - pomidorų griežinėliai ir likusios žolelės. Ant musakos viršaus pabarstykite sūriu.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Giliame dubenyje mikseriu suplakite kiaušinius su grietine ir druska. Išplaktu padažu pripildykite formą. Pašaukite musaką į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos