Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su raudonaisiais aštriaisiais pipirais
Mėgstantiems aštriai, tradicinę graikišką musaką galima paruošti be mėsos, pridėjus raudonųjų aštriųjų paprikų. Apie šią papriką sklando daug legendų. Pavyzdžiui, pasakojama legenda, kad indėnai viename iš mūšių išgąsdino europiečius, pabarstę aštriąja paprika smilkstančias anglis - atsiradę dūmai apakino užpuolikus. Raudonosiose aštriosiose paprikose gausu vitaminų ir mineralų, todėl jos ne tik aštrios, bet ir naudingos. Raudonieji pipirai yra klasikinių prieskonių hopli-suneli ir kario dalis.
Žingsnis 1
Pagardinkite paprikas prieskoniais. Įmuškite kiaušinius, supilkite rūgpienį ir bryndzą. Paprikas pabarstykite druska ir sumaišykite su aštriaisiais raudonaisiais pipirais. Pusę paprikų sudėkite ant kepimo skardos, pabarstykite petražolėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užpilkite puse kiaušinių ir sūrio mišinio.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Antruoju sluoksniu vėl sudėkite paprikas ir užpilkite ant jų likusius kiaušinius bei sūrį. Ant viršaus sudėkite pomidorus. Kepkite patiekalą orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos