Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su varške
Pabandykite tradicinę graikišką musaką ruošti ne su mėsa, o su varške, ir gausite visiškai neįprastą skonį. Žodis "varškė" iš senosios slavų kalbos reiškia "kietas pienas", o kai kuriose slavų kalbose žodžiai "varškė" ir "sūris" iki šiol yra sinonimai. Todėl kartais varškės patiekalai vadinami sūrio patiekalais - pavyzdžiui, cheesniki. Vakarų Europoje varškė laikoma jauno sūrio rūšimi.
Žingsnis 1
Apkepkite cukiniją. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Tuomet apvoliokite cukinijos griežinėlius miltuose ir kepkite iš abiejų pusių apie 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus griežinėlius dėkite ant servetėlės arba pergamento, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite apkepą. Varškę sudėkite į dubenį, supilkite pusę kiaušinių ir pieno mišinio, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Į kepimo formą sudėkite cukiniją, tada varškės mišinį ir dar kartą sudėkite tokius sluoksnius. Viską ant viršaus uždenkite cukinija. Supilkite likusį kiaušinių ir pieno mišinį ir kepkite orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos