Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su veršiena
Veršiena yra švelnus, išskirtinis, delikatesinis produktas, kuris iki XIX a. Rusijoje buvo laikomas "nuodėmingu, rezervuotu maistu". Vėliau paaiškėjo, kad pieninių veršelių mėsa turi labai turtingą vitaminų sudėtį. Ji ypač rekomenduojama vaikams ir silpnos sveikatos žmonėms. Iš veršienos galima pasigaminti labai skanią musaką. Tai aštrus Viduržemio jūros regiono troškinys po garsiuoju prancūzišku padažu. Patiekale didelį vaidmenį atlieka daržovės ir prieskoniai. Jų nepagailėta ir mousakoje.
Žingsnis 1
Paruoškite veršienos faršą. Keptuvėje aliejuje 2-3 min. pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Kepkite 10-15 minučių. Pagardinkite druska. Pagardinkite aitriąja paprika, kalendra ir ciberžole. Sudėkite pomidorų pastą. Troškinkite dar 15 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite grietinėlę. Nuolat maišydami virkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Cukinijas ir baklažanus nuplaukite nuo druskos. Nusausinkite. Sudėkite į keptuvę. Kepkite aliejuje, kol apskrus ir iškeps 10 minučių. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Į aliejumi išteptą kepimo indą sluoksniais sudėkite ingredientus. Pirmiausia sudėkite pomidorus, tada cukinijas ir baklažanus, tada maltą veršieną ir svogūnus. Užpilkite padažu. Pabarstykite sūriu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos