Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su vištienos filė
Musakoje su vištienos filė pieno padažas kartu su vištiena patiekalui suteikia malonaus kreminio skonio, o raudonasis vynas padažą padaro rūgštesnį. Šiame patiekale yra daug naudingų komponentų, reikalingų silpno imuniteto žmonėms. Be to, musakoje mažai kalorijų, nes naudojama dietinė vištiena, todėl ji puikiai tinka tiems, kurie laikosi dietos ar tinkamai maitinasi.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Tada sudėkite svogūną, česnaką ir vištieną. Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir raudonėlio ir išmaišykite. Kepkite ingredientus 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek daugiau augalinio aliejaus. Sudėkite bulvių griežinėlius. Kepkite jas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite į atskirą lėkštę. Paruoštus baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Tada sudėkite juos į keptuvę kartu su cukinijomis ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Įdėkite keptuvę ant silpnos ugnies, suberkite miltus ir kepkite apie 2-3 minutes. Tada sudėkite sviestą. Maišykite ingredientus, kol sviestas visiškai ištirps. Po to į keptuvę supilkite pieną ir vyną, įberkite muskato riešuto. Padažą gerai išmaišykite iki vientisos masės ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Išsiųskite patiekalą kepti. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Į formą sudėkite bulves, o ant viršaus - vištieną. Tada ingredientus aptepkite paruoštu padažu. Išdėliokite dalį cukinijų su baklažanais, vištienos filė ir vėl padažą. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Pabaigoje patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite musaką į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos