Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su vištienos krūtinėlėmis
Vištienos krūtinėlės musaka - apetitą keliantis patiekalas su švelnia mėsa, sultingomis daržovėmis ir pienišku bešamelio padažu. Musaka yra labai skani ir kartu dietinė, todėl puikiai tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Be nuostabaus skonio, šis patiekalas yra labai naudingas sveikatai: jame gausu baltymų ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Tada sudėkite paruoštų baklažanų griežinėlius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į gilų indą. Sudėkite morkas ir išmaišykite. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite smulkintą svogūną, saldžiąją papriką ir mėsą su morkomis. Sudedamąsias dalis pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada į keptuvę sudėkite pomidorus ir smulkintas žoleles, gerai išmaišykite. Palikite mišinį troškintis 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite ingredientus 1-2 minutes. Tada į mišinį supilkite pieną, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Palaukite, kol padažas užvirs, ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite tarkuotą sūrį ir kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją keptus baklažanus. Tada sudėkite virtas bulves, vištieną su daržovėmis ir padažą. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Išsiųskite patiekalą kepti 45-50 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos