Naminė avokadų šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Naminė avokadų šavarma

Pagrindinis šio senovinio Artimųjų Rytų patiekalo, kuriam nėra nė tūkstančio metų, bruožas visada yra plona pita arba pita ir didelis kiekis sultingo įdaro. Nepaisant rytietiškos kilmės, šavarma jau seniai rado gerbėjų tarp europiečių. Jie modifikavo receptą, į įdarą pridėdami savo tradicinių produktų. Pagal mūsų receptą galėsite greitai paruošti skanią šavarmą su avokadais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė avokadų šavarma Žingsnis 1
Nupjaukite nuo paruošto kumpio mėsą nuo kaulo ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Paruoštus grybus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus ir paprikas supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Naminė avokadų šavarma Žingsnis 2
Kepkite mėsą gerai įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol paruduos. Sudėkite grybus ir kepkite, kol iškeps. Skystis turėtų beveik visiškai išgaruoti.

Žingsnis 3

Naminė avokadų šavarma Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nulupkite avokado odelę. Avokadą, majonezą ir česnaką sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Ant pitos krašto dėkite padažą, ant jo - tarkuotą sūrį, tada salotų lapus, tada pomidorų griežinėlius, saldžiąją papriką ir paskutinį sluoksnį - pievagrybius su kumpiu. Atsargiai suvyniokite pitą; pirmiausia iš šonų, tada susukite į ritinėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos