Publikavimo data: 2024-10-13
Naminė avokadų šavarma
Pagrindinis šio senovinio Artimųjų Rytų patiekalo, kuriam nėra nė tūkstančio metų, bruožas visada yra plona pita arba pita ir didelis kiekis sultingo įdaro. Nepaisant rytietiškos kilmės, šavarma jau seniai rado gerbėjų tarp europiečių. Jie modifikavo receptą, į įdarą pridėdami savo tradicinių produktų. Pagal mūsų receptą galėsite greitai paruošti skanią šavarmą su avokadais.
Žingsnis 1
Nupjaukite nuo paruošto kumpio mėsą nuo kaulo ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Paruoštus grybus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus ir paprikas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Kepkite mėsą gerai įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol paruduos. Sudėkite grybus ir kepkite, kol iškeps. Skystis turėtų beveik visiškai išgaruoti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nulupkite avokado odelę. Avokadą, majonezą ir česnaką sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Ant pitos krašto dėkite padažą, ant jo - tarkuotą sūrį, tada salotų lapus, tada pomidorų griežinėlius, saldžiąją papriką ir paskutinį sluoksnį - pievagrybius su kumpiu. Atsargiai suvyniokite pitą; pirmiausia iš šonų, tada susukite į ritinėlį.
Kategorijos