Publikavimo data: 2024-06-15
Naminė bagetė orkaitėje
Prancūziška bagetė - vienas spalvingiausių Prancūzijos simbolių, duona su traškia plutele ir gardžiu šviežiu minkštimu, kuris tirpsta burnoje. Šviežiai iškeptos bagetės aromatas pakelia nuotaiką ir žadina apetitą. Norint iškepti bagetę orkaitėje, reikia išmokti dirbti su drėgna tešla - ji neminkoma, o tik labai švelniai ištempiama ir sulankstoma rankomis. Ši technika padeda tešlai gerai išlaikyti formą.
Žingsnis 1
Kruopščiai sumaišykite miltus ir ledinį vandenį ir palikite 50 minučių, kad prisitrauktų. Tada į tešlos pagrindą įberkite druskos ir mielių. Tešlą 10 minučių kruopščiai minkykite rankomis arba maišytuvu. Palikite tešlą 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Rankomis ištempkite tešlą storu sluoksniu ir užlenkite kraštus link centro. Leiskite tešlai pailsėti 20 minučių. Šį veiksmą pakartokite du kartus. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šaldytuve 24 valandoms. Tada ją išimkite, padalykite į 4 dalis ir 20 minučių palikite kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių pagal Celsijų. Tuo tarpu suformuokite bagetes: kiekvieną tešlos gabalėlį rankomis švelniai ištempkite į norimo ilgio ryšulėlį. Padėkite ant miltinio rankšluosčio, pakelkite rankšluostį tarp bagučių, taip suformuodami pertvaras. Kraštus apjuoskite atrama. Palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Pabarstykite kepimo skardą miltais, sudėkite ant jos bagetes ir aštriu peiliu įstrižai padarykite kelis įpjovimus. Į nedidelę kepimo skardą įpilkite verdančio vandens ir įdėkite ją į orkaitės dugną. Pirmąsias 10 minučių kepkite bagetes su garais. Tuomet išimkite padėklą su vandeniu ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos