Publikavimo data: 2024-05-01
Naminė burrata
Itališkos burratos istorija siekia daugiau nei šimtmetį. Sūrį išrado kaimo gyventojai, kurie Pasta Filata sūrio gamybos likučius sumaišė su grietinėle ir suvyniojo į mocarelos maišelį. Taip atsirado burrata sūrio, kuris šiandien laikomas delikatesu, receptas. Tokį sūrį galite pasigaminti namuose. Tam reikės šliužo fermento - be jo pienas nesusitrauks į tirščius. Šliužo fermentu prekiaujama kai kuriose vaistinėse, taip pat įvairiose internetinėse sūrio parduotuvėse.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno krešulį. Į šaltą pieną įpilkite citrinos rūgšties tirpalo. Išmaišykite. Kaitinkite pieną ir citrinos rūgštį iki 37 laipsnių Celsijaus temperatūros ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Į pašildytą pieną įpilkite šliužo tirpalą. Gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite 30 min. susigerti.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio pagrindą. Supjaustykite kreminę grietinėlę maždaug 5 cm dydžio kvadratėliais. Turėtų gautis dideli gabaliukai. Supjaustytą kreminę grietinėlę palikite po dangčiu 5 minutėms. Tada, maišydami masę skepetaite, supjaustykite kvadratėliais didžiausius gabalėlius, kurie nebuvo supjaustyti pirmą kartą. Mišinį 15 minučių kaitinkite 42 laipsnių temperatūroje, nuolat maišydami ir peiliu susmulkindami likusius didelius gabalus. Nereikia per daug malti gabaliukų. Turėtų gautis stambūs grūdai - sūrio pagrindas.
Žingsnis 3
Paruoškite strachatella įdarą. Nusausinkite pusę išrūgų, kurios atsiskyrė nuo grūdų. Puode pašildykite 2 litrus vandens iki 85 laipsnių temperatūros. Įberkite druskos. Atskirkite pusę išrūgų nuo susmulkinto krešulio. Supilkite jį į dubenį su dalimi karšto vandens. Sumaišykite nuosėdas medine mentele. Masė pradės šiek tiek tirpti. Likusį vandenį puode vėl pastatykite ant ugnies. Palaipsniui supilkite jį į ištirpusį sūrio krešulį. Galiausiai sūrio mišinys turėtų gerai išsitempti, maždaug metrą. Pakanka ištraukti 3-4 kartus.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti įdarą. Perkelkite sūrį į ledinį vandenį. Rankomis suplėšykite sūrio masę į 15-20 cm ilgio juosteles. Kiekvieną juostelę padalykite į plonas sruogas. Kuo plonesnės, tuo geriau. Sūrio juosteles užpildykite šalta grietinėle. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 5
Paruoškite burratą. Sūrio kruopas, likusias išrūgose, perkoškite. Išlydykite 3 žingsnyje aprašytu būdu. Iš sūrio masės suformuokite blynelius. Dėkite į didelę stiklinę, kad tešla įgautų indo formą. Sudėkite įdarą ir uždenkite viršų. Suriškite plona virvele ir įmeskite į ledinį vandenį. Gausite 5-6 tokius blynus. Burratą su įdaru laikykite šaldytuve 6-8 valandas.
Kategorijos