Publikavimo data: 2024-06-15
Naminė granola jogurtui
Jei neturite laiko kasdien ruošti sočių ir sveikų pusryčių, paruoškite granolos iš anksto ir laikykite ją sandariai uždarytame stiklainyje. Ryte tereikia mišinį užpilti jogurtu ir galite patiekti šį skanų patiekalą.
Žingsnis 1
Riešutus stambiai sukapokite, sumaišykite su avižomis ir džiovintais grikiais. Puode įkaitinkite sviestą, medų, citrinos sultis ir žievelę, vanilės ekstraktą ir maltą cinamoną. Išmaišykite ir supilkite į visus sausus ingredientus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, paskleiskite visą masę atskirai ir siųskite į įkaitintą orkaitę, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą 130 °C temperatūroje, 15 minučių. Kol granola kepa, susmulkinkite džiovintas spanguoles.
Žingsnis 3
Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą iš orkaitės, gerai išmaišykite granolą ir grąžinkite ją atgal kepti. Kepkite dar 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Atvėsinkite granolą ant skardos, sumaišykite su smulkintomis spanguolėmis ir supilkite į bet kokį sandarų indą.
Kategorijos