Publikavimo data: 2024-05-26
Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje
"Smeetannik" - tai lengvos tekstūros pyragas, kurio plutelės išteptos švelniu sviesto kremu ir vanilės aromatu. Pagrindinis klasikinio grietinės pyrago ingredientas yra fermentuotas pieno produktas, pavyzdžiui, grietinė. Naminį grietinės pyragą lengva paruošti, nes į jo sudėtį įeinančių ingredientų sąrašas visada po ranka, o saldųjį skanėstą papildžius vaisiais ir riešutais, įprastą saldų pyragą galima paversti kulinariniu šedevru.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, grietinę ir sodą ir gerai išmaišykite ingredientus. Tada lėtai suberkite prieš tai persijotus miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir atsiplėš nuo dubens sienelių. Tešlą iškočiokite į dešrelę ir padalykite į 6 lygias dalis, iš kurių kiekvieną reikia susukti į rutuliuką.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti pyrago paplotėlius, imdami tešlos rutulį ir iškočiodami jį į ploną apskritą formą. Paimkite lėkštę, uždėkite ją ant iškočiotos tešlos ir nelygius kraštus apkirpkite apskritimu. Tuos pačius veiksmus atlikite su likusia tešla. Kiekvieną pyragą kepkite keptuvėje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 3
Kol plutelės aušta, pradėkite gaminti kremo ir pyrago įdarą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite nuluptus riešutus ir griežinėliais supjaustytus bananus ir kepkite, kol ingredientai paruduos. Kremui grietinę išplakite su cukrumi iki vientisos masės, tada suberkite vaniliną ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Formuokite tortą, šiuo tikslu tortą dėkite į lėkštę, ištepkite kruopščiai paruoštu kremu, ant viršaus sudėkite riešutų ir bananų įdarą ir tortą uždenkite. Atlikite tuos pačius veiksmus, kol tortai bus baigti, viršutinį sluoksnį gerai ištepkite kremu ir papuoškite riešutais.
Kategorijos