Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje

"Smeetannik" - tai lengvos tekstūros pyragas, kurio plutelės išteptos švelniu sviesto kremu ir vanilės aromatu. Pagrindinis klasikinio grietinės pyrago ingredientas yra fermentuotas pieno produktas, pavyzdžiui, grietinė. Naminį grietinės pyragą lengva paruošti, nes į jo sudėtį įeinančių ingredientų sąrašas visada po ranka, o saldųjį skanėstą papildžius vaisiais ir riešutais, įprastą saldų pyragą galima paversti kulinariniu šedevru.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
252 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, grietinę ir sodą ir gerai išmaišykite ingredientus. Tada lėtai suberkite prieš tai persijotus miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir atsiplėš nuo dubens sienelių. Tešlą iškočiokite į dešrelę ir padalykite į 6 lygias dalis, iš kurių kiekvieną reikia susukti į rutuliuką.

Žingsnis 2

Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje Žingsnis 2
Pradėkite formuoti pyrago paplotėlius, imdami tešlos rutulį ir iškočiodami jį į ploną apskritą formą. Paimkite lėkštę, uždėkite ją ant iškočiotos tešlos ir nelygius kraštus apkirpkite apskritimu. Tuos pačius veiksmus atlikite su likusia tešla. Kiekvieną pyragą kepkite keptuvėje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.

Žingsnis 3

Naminė grietinė su bananų ir riešutų sluoksniu keptuvėje Žingsnis 3
Kol plutelės aušta, pradėkite gaminti kremo ir pyrago įdarą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite nuluptus riešutus ir griežinėliais supjaustytus bananus ir kepkite, kol ingredientai paruduos. Kremui grietinę išplakite su cukrumi iki vientisos masės, tada suberkite vaniliną ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Formuokite tortą, šiuo tikslu tortą dėkite į lėkštę, ištepkite kruopščiai paruoštu kremu, ant viršaus sudėkite riešutų ir bananų įdarą ir tortą uždenkite. Atlikite tuos pačius veiksmus, kol tortai bus baigti, viršutinį sluoksnį gerai ištepkite kremu ir papuoškite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos