Naminė karbonara su plunksnų makaronais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminė karbonara su plunksnų makaronais

Makaronai carbonara yra tradicinis itališkas patiekalas, kurį sudaro makaronai su šonine ir paprastas grietinėlės bei sūrio padažas. Dėl šio paprastumo pasta carbonara tapo tokia populiari. Jį paruošti užtrunka vos pusvalandį, o skoniu ir aromatu nenusileidžia geriausiems bet kurios pasaulio virtuvės patiekalams. Šis patiekalas puikiai tinka ir paprastiems šeimos pietums, ir šventiniam renginiui.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Naminė karbonara su plunksnų makaronais Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o kumpį - mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai apkepkite kumpį ir svogūną. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite 3-5 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Naminė karbonara su plunksnų makaronais Žingsnis 2
Makaronus padėkite ant viryklės. Virkite juos 8 minutes pasūdytame vandenyje. Tuo tarpu sutarkuokite parmezano sūrį ir suberkite jį į kumpį bei svogūną, supilkite į keptuvę pieną ir viską išmaišykite, stengdamiesi padaryti tirštą padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, virti patiekalai, grietinėlės padažai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, makaronai (makaronai), carbonara, receptų knyga, makaronai su sūriu, makaronai su grietinėle, makaronai su grietinėle, makaronai su grietinėle, makaronai su grietinėle, carbonara su kumpiu, makaronai su česnakais, carbonara su sūriu, grietinėlės padažai su grietinėle

Kategorijos