Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė karbonara su plunksnų makaronais
Makaronai carbonara yra tradicinis itališkas patiekalas, kurį sudaro makaronai su šonine ir paprastas grietinėlės bei sūrio padažas. Dėl šio paprastumo pasta carbonara tapo tokia populiari. Jį paruošti užtrunka vos pusvalandį, o skoniu ir aromatu nenusileidžia geriausiems bet kurios pasaulio virtuvės patiekalams. Šis patiekalas puikiai tinka ir paprastiems šeimos pietums, ir šventiniam renginiui.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o kumpį - mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai apkepkite kumpį ir svogūną. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite 3-5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Makaronus padėkite ant viryklės. Virkite juos 8 minutes pasūdytame vandenyje. Tuo tarpu sutarkuokite parmezano sūrį ir suberkite jį į kumpį bei svogūną, supilkite į keptuvę pieną ir viską išmaišykite, stengdamiesi padaryti tirštą padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos