Naminė lazanija receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Naminė lazanija receptas

Lazanija pelnytai užima vietą mėgstamiausių itališkų patiekalų trejetuke. Šiandien paprasta ir skani naminė lazanija yra tai, dėl ko galite viską mesti, atšaukti visus susitikimus ir išjungti telefoną, kad kuo greičiau iškeptumėte pirmąjį gabalėlį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė lazanija receptas Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Pomidorus blanširuokite: padarykite įpjovą odelėje, užplikykite verdančiu vandeniu ir įdėkite į ledinį vandenį. Pomidorų odelė turėtų lengvai nusilupti. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pašildykite pieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Naminė lazanija receptas Žingsnis 2
Paruoškite faršą: įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite maltą mėsą ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorų kubelius, druską ir troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Naminė lazanija receptas Žingsnis 3
Paruoškite padažą: į keptuvėje ištirpintą sviestą supilkite miltus, nuolat maišydami mentele. Tada supilkite pašildytą pieną ir nuolat maišydami virkite, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Žingsnis 4

Naminė lazanija receptas Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją: lazanijos formą ištepkite sviestu, ant dugno supilkite šiek tiek padažo, išklokite pirmąjį lakštą ir patepkite jį padažu. Ant lakšto dėkite dalį mėsos įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite procedūrą su likusiais lazanijos lakštais, padažu, mėsos įdaru ir sūriu.

Žingsnis 5

Naminė lazanija receptas Žingsnis 5
Viršutinį sluoksnį gausiai apibarstykite sūriu, uždenkite formą dangčiu arba folija ir 20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 6

Naminė lazanija receptas Žingsnis 6
Nuimkite dangtį arba foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol apskrus.

Žingsnis 7

Naminė lazanija receptas Žingsnis 7
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos