Publikavimo data: 2024-02-04
Naminė lazanija receptas
Lazanija pelnytai užima vietą mėgstamiausių itališkų patiekalų trejetuke. Šiandien paprasta ir skani naminė lazanija yra tai, dėl ko galite viską mesti, atšaukti visus susitikimus ir išjungti telefoną, kad kuo greičiau iškeptumėte pirmąjį gabalėlį.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Pomidorus blanširuokite: padarykite įpjovą odelėje, užplikykite verdančiu vandeniu ir įdėkite į ledinį vandenį. Pomidorų odelė turėtų lengvai nusilupti. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pašildykite pieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą: įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite maltą mėsą ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorų kubelius, druską ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: į keptuvėje ištirpintą sviestą supilkite miltus, nuolat maišydami mentele. Tada supilkite pašildytą pieną ir nuolat maišydami virkite, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją: lazanijos formą ištepkite sviestu, ant dugno supilkite šiek tiek padažo, išklokite pirmąjį lakštą ir patepkite jį padažu. Ant lakšto dėkite dalį mėsos įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite procedūrą su likusiais lazanijos lakštais, padažu, mėsos įdaru ir sūriu.
Žingsnis 5
Viršutinį sluoksnį gausiai apibarstykite sūriu, uždenkite formą dangčiu arba folija ir 20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Nuimkite dangtį arba foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol apskrus.
Žingsnis 7
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos