Publikavimo data: 2024-05-26
Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle
Lazanijos pradininkas buvo plokščia, apvali duona iš kvietinės duonos - romėnai ją pjaustė juostelėmis ir vadino lagani. Vėliau lazanija tapo daugiasluoksnė, įdaryta malta mėsa ir papildyta padažais. Pavyzdžiui, klasikinė lazanijos versija gaminama su bešamelio padažu. Kartais šis padažas pakeičiamas grietinėle - taip sutrumpėja gaminimo laikas, o grietinėlė patiekalą padaro sultingą, švelnų ir sotų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje su aliejumi, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, itališkas žoleles, druską ir pipirus. Kepkite, kol mėsa iškeps, tada įmaišykite grybus ir faršą.
Žingsnis 2
Sumaišykite sūrį ir grietinėlę. 4 valgomuosius šaukštus grietinėlės supilkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį. Likusią grietinėlę supilkite ant 2/3 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Ant formos dugno supilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Pagal formos dydį dėkite 1-2 lazanijos lakštus ir ant jų paskleiskite mėsos įdarą. Į įdarą įdėkite 2 valgomuosius šaukštus kreminio sūrio. Tęskite lazanijos rinkimą ta pačia tvarka - lakštai, įdaras, kreminis sūris - kol baigsis lakštai. Viršutinį lakštą apibarstykite sūriu ir užpilkite ant jo likusius 2 valgomuosius šaukštus kreminio sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lazaniją 40 minučių.
Kategorijos