Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle

Lazanijos pradininkas buvo plokščia, apvali duona iš kvietinės duonos - romėnai ją pjaustė juostelėmis ir vadino lagani. Vėliau lazanija tapo daugiasluoksnė, įdaryta malta mėsa ir papildyta padažais. Pavyzdžiui, klasikinė lazanijos versija gaminama su bešamelio padažu. Kartais šis padažas pakeičiamas grietinėle - taip sutrumpėja gaminimo laikas, o grietinėlė patiekalą padaro sultingą, švelnų ir sotų.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje su aliejumi, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, itališkas žoleles, druską ir pipirus. Kepkite, kol mėsa iškeps, tada įmaišykite grybus ir faršą.

Žingsnis 2

Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle Žingsnis 2
Sumaišykite sūrį ir grietinėlę. 4 valgomuosius šaukštus grietinėlės supilkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį. Likusią grietinėlę supilkite ant 2/3 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Naminė lazanija su šampinjonais ir grietinėle Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Ant formos dugno supilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Pagal formos dydį dėkite 1-2 lazanijos lakštus ir ant jų paskleiskite mėsos įdarą. Į įdarą įdėkite 2 valgomuosius šaukštus kreminio sūrio. Tęskite lazanijos rinkimą ta pačia tvarka - lakštai, įdaras, kreminis sūris - kol baigsis lakštai. Viršutinį lakštą apibarstykite sūriu ir užpilkite ant jo likusius 2 valgomuosius šaukštus kreminio sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lazaniją 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos