Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė mandarinų uogienė
Mandarinų uogienė - puikus ir skanus skanėstas. Mandarinuose yra daug vitaminų, pektinų, mikroelementų ir eterinių aliejų. Todėl šis desertas yra daug sveikesnis už kitus. Jis labai kvapnus, su citrusinių vaisių natomis ir ryškios oranžinės spalvos. Mandarinų uogienė yra ne tik puikus skanėstas prie arbatos, bet ir skanus pyragų bei įvairių kepinių sluoksnis. Džemą galima pagaminti ir patiekti iš karto arba paruošti iš anksto.
Žingsnis 1
Atskirkite nuluptus mandarinus atskiromis skiltelėmis. Nuo kiekvieno griežinėlio pašalinkite kauliukus, taip pat likusią baltą plėvelę ir gyslas. Taip išvengsite uogienės kartumo. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Jei mandarinai maži, jų pjaustyti nereikia.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į ąsotį arba puodą. Įpilkite 50 ml vandens, cukraus ir citrinos sulčių. Viską išmaišykite ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Mandarinus su cukrumi ir citrinos sultimis virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Mišinys turėtų šiek tiek išgaruoti ir sutirštėti. Nevirkite, kol labai sutirštės.
Žingsnis 4
Tada nukelkite mandarinus nuo ugnies ir susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Gautą uogienę atvėsinkite.
Žingsnis 5
Įdėkite uogienę į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų uogienė paruošta.
Kategorijos