Publikavimo data: 2024-05-25
Naminė "Nutella".
Žemės riešutų pasta asocijuojasi su Amerika, tačiau 1946 m. ji buvo išrasta Italijoje. Po Antrojo pasaulinio karo padidėjus kakavos pupelių importo mokesčiams ir pabrangus šokolado gamybai, buvo išrasta šokolado ir riešutų pasta "gianduja", kurią pamėgo saldumynų mėgėjai. Vėliau, 1951 m., pasta buvo pavadinta "Supercrema", o 1964 m. jai suteiktas naujas pavadinimas nuo žodžio "riešutas".
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite lazdyno riešutus blenderiu. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonelėje. Sviestą, cukraus pudrą, kakavą ir vaniliną sumaišykite iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į augalinį aliejų, sumaišytą su cukraus pudra, kakava ir vanile, pakaitomis supilkite ištirpintą šokoladą, grietinėlę ir susmulkintus riešutus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padėkite makaronus saugoti. Sudėkite makaronus į stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos