Publikavimo data: 2024-10-21
Naminė šašarma su vištiena ir morkomis
Šavarma yra labai skanus užkandis armėniškoje pitos duonoje. Šavarma paprastai būna įdaryta mėsa, šviežiomis ir marinuotomis daržovėmis bei padažu. Pastaruoju metu šavarma vis dažniau laikoma gatvės greituoju maistu, nes ją lengva paruošti ir galima valgyti be prietaisų. Paprastai šavarma kepama ant grotelių arba žarijų kepsninės. Tačiau gardžią šavarmą galite pasigaminti namuose orkaitėje pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite kubeliais, stenkitės tai padaryti labai smulkiai. Kuo smulkesnė, tuo ji bus skanesnė. Apkepkite mėsą keptuvėje arba išvirkite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves. Pomidorus ir agurkus supjaustykite apskritimais arba pusžiedžiais. Kopūstus supjaustykite labai smulkiai, iš morkų pašalinkite sulčių perteklių.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir kečupą, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Jei pita yra vientisa, perpjaukite ją į 4 dalis.
Žingsnis 4
Pitą patepkite padažu ir pradėkite dėti įdarą. Ant padažo pirmiausia dėkite kopūstus, tada pomidorus ir agurkus.
Žingsnis 5
Po to tolygiai paskirstykite mėsos kubelius, sudėkite korėjietiškas morkas ir pradėkite sukti pitą į voką.
Žingsnis 6
Pirmiausia atsargiai užlenkite kraštus į vidų, tada susukite pitą su įdaru į glaudų ritinėlį. Kuo tvirčiau susuksite, tuo geriau įdaras sušils kepant ant grotelių arba kepant.
Žingsnis 7
Kepkite šašarmą ant sausos keptuvės, grilio keptuvėje ir orkaitėje apie 4-8 minutes, kol paruduos.
Kategorijos