Naminė šašarma su vištiena ir morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis

Šavarma yra labai skanus užkandis armėniškoje pitos duonoje. Šavarma paprastai būna įdaryta mėsa, šviežiomis ir marinuotomis daržovėmis bei padažu. Pastaruoju metu šavarma vis dažniau laikoma gatvės greituoju maistu, nes ją lengva paruošti ir galima valgyti be prietaisų. Paprastai šavarma kepama ant grotelių arba žarijų kepsninės. Tačiau gardžią šavarmą galite pasigaminti namuose orkaitėje pagal mūsų receptą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.23/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite kubeliais, stenkitės tai padaryti labai smulkiai. Kuo smulkesnė, tuo ji bus skanesnė. Apkepkite mėsą keptuvėje arba išvirkite verdančiame vandenyje.

Žingsnis 2

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves. Pomidorus ir agurkus supjaustykite apskritimais arba pusžiedžiais. Kopūstus supjaustykite labai smulkiai, iš morkų pašalinkite sulčių perteklių.

Žingsnis 3

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir kečupą, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Jei pita yra vientisa, perpjaukite ją į 4 dalis.

Žingsnis 4

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 4
Pitą patepkite padažu ir pradėkite dėti įdarą. Ant padažo pirmiausia dėkite kopūstus, tada pomidorus ir agurkus.

Žingsnis 5

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 5
Po to tolygiai paskirstykite mėsos kubelius, sudėkite korėjietiškas morkas ir pradėkite sukti pitą į voką.

Žingsnis 6

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 6
Pirmiausia atsargiai užlenkite kraštus į vidų, tada susukite pitą su įdaru į glaudų ritinėlį. Kuo tvirčiau susuksite, tuo geriau įdaras sušils kepant ant grotelių arba kepant.

Žingsnis 7

Naminė šašarma su vištiena ir morkomis Žingsnis 7
Kepkite šašarmą ant sausos keptuvės, grilio keptuvėje ir orkaitėje apie 4-8 minutes, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos