Publikavimo data: 2024-03-31
Šavarma su kopūstais
Pagrindinės šavarmos sudedamosios dalys yra mėsa ir daržovės. Kokios jos bus, priklauso nuo jūsų skonio pageidavimų. Dažniau gaminama šavarma su vištiena, nes vištienos filė kepama daug trumpiau nei kitų rūšių mėsa. Ir net kepama ji yra mažiau kaloringa. Puikiai papildo vištieną Pekino arba baltieji kopūstai, kuriuos drąsiai galima vadinti dietiniu produktu. Jis patiekalui suteiks apimties ir sultingumo. Pabandykite namuose pasigaminti šavarmą su kopūstais.
Žingsnis 1
Toliau marinuokite vištieną. Iš citrinos sulčių, šaukšto aliejaus ir prieskonių padarykite padažą. Aptepkite filė padažu ir palikite vištienos gabalėlius marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę ir majonezą, sudėkite žoleles ir išspaustą česnaką. Išmaišykite ir palikite apie 10-15 min.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę su trimis šaukštais aliejaus. Kepkite marinuotą vištieną 5-7 minutes. Kai vištiena bus paruošta, sudėkite ją ant folijos ir susukite į voką. Atidėkite kelioms minutėms į šalį, kad vištiena taptų sultingesnė. Kai vištiena šiek tiek atvės, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 4
Surinkite šavarmą. Pitos lakštą patepkite 2 šaukštais padažo ir pagal skonį įpilkite kečupo. Pirmuoju sluoksniu dėkite mėsą, tada kopūstus, agurkus, morkas, pomidorus ir ant viršaus užtepkite 2 valgomuosius šaukštus majonezo arba grietinės, kad būtų sultinga.
Žingsnis 5
Toliau suvyniokite šavarmą. Laisvuoju pitos kraštu uždenkite įdarą. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiu įdaru bei pitos lakštais.
Žingsnis 6
Apkepkite šašarmą. Įkaitinkite sausą keptuvę (galite naudoti grilio keptuvę), sudėkite šavarmą ir kepkite 1-2 minutes iš abiejų pusių. Kai vidus įkaista, o pita pasidaro ruda ir traški, išimkite šavarmą ir padėkite į lėkštę.
Kategorijos