Publikavimo data: 2024-10-12
Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu
Šavarmos atmaina, įdaryta kepta kiauliena. Pagal šį receptą paruošta šavarma būna ypač skani dėl naminio padažo, pagaminto iš majonezo ir prieskonių. Šavarma yra puikus ir sveikas užkandis, kurį prireikus patogu pasiimti su savimi. Jei norite, kepimo metu įdarą galite užpilti ne tik baltuoju padažu, bet ir aštriuoju sriracha padažu - patiekalas taps dar gardesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite baltąjį padažą. Atskirame inde majonezą sumaišykite su trintu česnaku ir prieskoniais. Į padažą pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, cukraus ir druskos.
Žingsnis 2
Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iškeps. Kepkite mėsą uždengę keptuvę dangčiu.
Žingsnis 3
Iškeptus kepsnius supjaustykite griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų labai ploni.
Žingsnis 4
Pradėkite pjaustyti daržoves. Agurkus supjaustykite griežinėliais, o pomidorus - skiltelėmis.
Žingsnis 5
Kiekvieną pitos lakštą perpjaukite per pusę. Ant pitos dėkite salotų, kiaulienos griežinėlių, pomidorų ir agurkų. Įdarą užpilkite baltuoju padažu. Iš likusių pitos lapų sudėkite šavarmą.
Žingsnis 6
Sausoje keptuvėje apkepkite šavarmą iš abiejų pusių, kol apskrus ir taps traški.
Kategorijos