Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu

Šavarmos atmaina, įdaryta kepta kiauliena. Pagal šį receptą paruošta šavarma būna ypač skani dėl naminio padažo, pagaminto iš majonezo ir prieskonių. Šavarma yra puikus ir sveikas užkandis, kurį prireikus patogu pasiimti su savimi. Jei norite, kepimo metu įdarą galite užpilti ne tik baltuoju padažu, bet ir aštriuoju sriracha padažu - patiekalas taps dar gardesnis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 1
Paruoškite baltąjį padažą. Atskirame inde majonezą sumaišykite su trintu česnaku ir prieskoniais. Į padažą pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, cukraus ir druskos.

Žingsnis 2

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 2
Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iškeps. Kepkite mėsą uždengę keptuvę dangčiu.

Žingsnis 3

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 3
Iškeptus kepsnius supjaustykite griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų labai ploni.

Žingsnis 4

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 4
Pradėkite pjaustyti daržoves. Agurkus supjaustykite griežinėliais, o pomidorus - skiltelėmis.

Žingsnis 5

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 5
Kiekvieną pitos lakštą perpjaukite per pusę. Ant pitos dėkite salotų, kiaulienos griežinėlių, pomidorų ir agurkų. Įdarą užpilkite baltuoju padažu. Iš likusių pitos lapų sudėkite šavarmą.

Žingsnis 6

Naminė šavarma su kiaulienos kepsniu Žingsnis 6
Sausoje keptuvėje apkepkite šavarmą iš abiejų pusių, kol apskrus ir taps traški.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos