Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis

Šavarma - tai pitos patiekalas, įdarytas kepta mėsa, padažu ir šviežių daržovių salotomis. Norint jo paragauti, nebūtina eiti į artimiausią kioską, galite pasigaminti patys, o aš papasakosiu, kaip tai padaryti!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 1
Geriausia pradėti nuo vištienos. Aš naudojau filė: supjausčiau ją mažais kubeliais ir 20 minučių kepiau su prieskoniais.

Žingsnis 2

Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, pasirūpinkime likusiais ingredientais. Supjaustykite agurką ir pomidorą kubeliais. Svogūną marinuojame su cukrumi, druska ir actu pagal skonį. Tą patį padarykite su kopūstais (bet galite nusipirkti jau paruoštų marinuotų kopūstų). Morkas pirkau iš vietinės parduotuvės.

Žingsnis 3

Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 3
Tada paimkite pitą ir aptepkite ją garstyčiomis, majonezu ir kečupu, kraštus galite palikti. Tada pradedame kepti šavarmą. Išdėliokite mūsų ingredientus vieną po kito nuo vieno krašto: kopūstą, vištieną, agurką, pomidorą, morką, svogūną. Ant viršaus padarykite majonezo juostelę, tada kečupo ir garstyčių prieskoniui. Geriau užsimauti pirštines ir maišyti. Darome savotišką plytą ir lenkiame iš pradžių šonuose, paskui apačioje ir susukame šavarmą.

Žingsnis 4

Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 4
Šavarma jau beveik paruošta. Dėkite ją į orkaitę arba ant grotelių, palaukite, kol plutelė taps traški, apverskite ir pakartokite tą patį iš kitos pusės. Dėkite į lėkštę ir galite valgyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos