Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė šavarma su korėjietiškomis morkomis
Šavarma - tai pitos patiekalas, įdarytas kepta mėsa, padažu ir šviežių daržovių salotomis. Norint jo paragauti, nebūtina eiti į artimiausią kioską, galite pasigaminti patys, o aš papasakosiu, kaip tai padaryti!
Žingsnis 1
Geriausia pradėti nuo vištienos. Aš naudojau filė: supjausčiau ją mažais kubeliais ir 20 minučių kepiau su prieskoniais.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, pasirūpinkime likusiais ingredientais. Supjaustykite agurką ir pomidorą kubeliais. Svogūną marinuojame su cukrumi, druska ir actu pagal skonį. Tą patį padarykite su kopūstais (bet galite nusipirkti jau paruoštų marinuotų kopūstų). Morkas pirkau iš vietinės parduotuvės.
Žingsnis 3
Tada paimkite pitą ir aptepkite ją garstyčiomis, majonezu ir kečupu, kraštus galite palikti.
Tada pradedame kepti šavarmą. Išdėliokite mūsų ingredientus vieną po kito nuo vieno krašto: kopūstą, vištieną, agurką, pomidorą, morką, svogūną. Ant viršaus padarykite majonezo juostelę, tada kečupo ir garstyčių prieskoniui. Geriau užsimauti pirštines ir maišyti. Darome savotišką plytą ir lenkiame iš pradžių šonuose, paskui apačioje ir susukame šavarmą.
Žingsnis 4
Šavarma jau beveik paruošta. Dėkite ją į orkaitę arba ant grotelių, palaukite, kol plutelė taps traški, apverskite ir pakartokite tą patį iš kitos pusės. Dėkite į lėkštę ir galite valgyti.
Kategorijos