Publikavimo data: 2025-08-16
Naminė šavarma su vištiena, daržovėmis ir česnakiniu padažu
Visada galite pasigaminti naminės šavarmos iš visko, ką turite šaldytuve. Tai dar vienas šio Artimųjų Rytų patiekalo, atkeliavusio į Europos virtuves, privalumas. Kaip ir pateiktoje šavarmos versijoje, joje yra vištienos krūtinėlės, kopūstų, morkų, pomidorų, sūrio. Be abejo, visi šie produktai yra jūsų šaldytuve. Sudėkite juos kartu, pasitelkite fantaziją, įberkite mėgstamų prieskonių ir netrukus ant stalo turėsite visavertį ir skanų patiekalą.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė batonais, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Uždenkite mėsą ir nusiųskite į šaldytuvą marinuotis.
Žingsnis 2
Padažui lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir česnakinį padažą. Jei jo neturite, sumaišykite grietinę ir česnaką.
Žingsnis 3
Smulkiai susmulkinkite kopūstus, agurkus supjaustykite juostelėmis arba apskritimais, pomidorus supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite tarka.
Žingsnis 4
Kepkite vištieną įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Kai mėsa įgaus gražią auksinę spalvą, nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Pitą patepkite padažu. Ant jos sudėkite vištieną, kopūstus, agurkus, pomidorus, morkas ir sūrį. Suvyniokite šavarmą ir kepkite ant grotelių arba įprastoje keptuvėje.
Kategorijos