Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu

Šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu - patiekalas, puikiai tinkantis greitai numalšinti alkį. Neįprastas šavarmos padažas gaminamas iš anakardžių, graikinių riešutų, majonezo, medaus ir obuolių acto. Šis padažas puikiai dera su vištienos filė, daržovėmis ir žolelėmis. Sūrio vyniotinis taip pat suteikia patiekalui sūrio skonį ir poskonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę ir lengvai apkepkite riešutus be aliejaus. Tuomet susmulkinkite juos trintuvu ir įdėkite majonezo, medaus ir obuolių acto. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu Žingsnis 2
Baklažanus pasūdykite ir palikite kuriam laikui, kad išnyktų kartumas. Tada nuplaukite vandeniu. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepkite mėsą, kol ji bus pusiau iškepusi. Tada sudėkite baklažanus, druską, pipirus ir prieskonius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu Žingsnis 3
Suktinuką patepkite padažu, išdėliokite salotas, agurkus, pomidorus, petražoles, vištienos filė su baklažanais ir suvyniokite į šašarmą. Tada apkepkite iš abiejų pusių ant sausos keptuvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos