Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu
Šavarma su vištienos filė, daržovėmis ir riešutų padažu - patiekalas, puikiai tinkantis greitai numalšinti alkį. Neįprastas šavarmos padažas gaminamas iš anakardžių, graikinių riešutų, majonezo, medaus ir obuolių acto. Šis padažas puikiai dera su vištienos filė, daržovėmis ir žolelėmis. Sūrio vyniotinis taip pat suteikia patiekalui sūrio skonį ir poskonį.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę ir lengvai apkepkite riešutus be aliejaus. Tuomet susmulkinkite juos trintuvu ir įdėkite majonezo, medaus ir obuolių acto. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Baklažanus pasūdykite ir palikite kuriam laikui, kad išnyktų kartumas. Tada nuplaukite vandeniu. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepkite mėsą, kol ji bus pusiau iškepusi. Tada sudėkite baklažanus, druską, pipirus ir prieskonius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Suktinuką patepkite padažu, išdėliokite salotas, agurkus, pomidorus, petražoles, vištienos filė su baklažanais ir suvyniokite į šašarmą. Tada apkepkite iš abiejų pusių ant sausos keptuvės.
Kategorijos