Publikavimo data: 2024-10-15
Naminė šavarma su vištienos krūtinėlėmis, daržovėmis ir sūriu
Karšta naminė šašarma su vištienos krūtinėlėmis pasižymi nuostabiu ir sodriu skoniu, o jei pagaminsite vieną kartą, tikrai gaminsite dar ir dar kartą. Didelis naminės šavarmos gaminimo privalumas yra tas, kad galite nuolat žaisti su skoniais. Pridėkite, eksperimentuokite su įvairiais ingredientais savo nuožiūra.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę gerai įtrinkite druska ir prieskoniais. Sandariai suvyniokite į foliją ir marinuotą mėsą 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Paruoškite tirštą padažą, susmulkindami česnaką ir sumaišydami jį su natūraliu jogurtu ir tarkuotu kietuoju sūriu, pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 3
Aštriu peiliu supjaustykite nuplautas daržoves ir žoleles vidutinio dydžio gabalėliais. Kiekvieną pitos lakštą patepkite paruoštu padažu.
Žingsnis 4
Paruoštą iškeptą mėsą perkelkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Sudėkite visą paruoštą faršą ir atsargiai susukite į mokamą suktinuką.
Žingsnis 5
Jei norite, šavarmą galite kepti ant keptuvės arba grilio. Uždėkite keptuvę ant ugnies, leiskite jai įkaisti, bet nemaitinkite jos aliejumi. Dėkite paruoštą šavarmą ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol pita taps traški.
Kategorijos