Publikavimo data: 2024-05-26
Naminė varškės grietinė su vyšniomis
Saldumynų mėgėjų poreikiai tampa vis didesni. Desertai turi būti ne tik skanūs, bet ir sveiki bei dietiniai. Pats laikas prisiminti mūsų senelių receptus. Smetaninis yra bene populiariausias sovietmečio pyragas. O kartu ir pats sveikiausias bei lengviausias. Mūsų paprastas receptas bus verta kasdienių šeimos arbatvakarių ir šventinių stalų puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės torto pyragus. Dubenyje išminkykite varškę, supilkite pieną, augalinį aliejų, cukrų ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite. Tai galite padaryti šakute arba mikseriu mažiausiu greičiu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Persijokite šį mišinį ir įmaišykite į varškės masę. Užminkykite vidutinio tirštumo tešlą. Paruoštą tešlą iškočiokite, įdėkite į formą ir suformuokite žemus šonus.
Žingsnis 2
Paruoškite kreminį įdarą. Į atvėsusią grietinę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir krakmolą. Kruopščiai išmaišykite. Paruoškite sausą formą, ištepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite įdarą ant tešlos, išlyginkite, ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias. Grietinės pyragą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas - 50 minučių. Tradiciškai patikrinkite, ar pyragas paruoštas, naudodami medinį pagaliuką arba dantų krapštuką. Jei kepdami pastebėsite, kad grietinės pyragas per daug parudavo, uždenkite jį folija.
Kategorijos