Naminė vištienos šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė vištienos šavarma

Daugelis iš mūsų mėgsta šavarmą, tačiau gatvėje jos pirkti nesaugu, todėl išmokite ją pasigaminti namuose. Taip sutaupysite pinigų ir apsaugosite savo sveikatą. Vištienos šavarmą namuose, patiekalą visiškai nesunku paruošti, bet skanu, sotu, sultinga, jame daug keptos vištienos, daržovių, nuostabus padažas, ryškus, pavasariškas šviežių krapų kvapas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Naminė vištienos šavarma Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais, apskrudinkite, supjaustykite plonais batonais, pasūdykite, įberkite sausos paprikos, vištienos prieskonių, gerai išmaišykite, sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol bus paruošta.

Žingsnis 2

Naminė vištienos šavarma Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite kopūstą, stambiai sutarkuokite morkas, šiek tiek pasūdykite ir sumaišykite su kopūstais. Pomidorus ir agurkus supjaustykite strypeliais. Nedideliame dubenyje stambia tarka sutarkuokite sūrį. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite krapus, sudėkite grietinę, kečupą, majonezą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Naminė vištienos šavarma Žingsnis 3
Ant lygaus paviršiaus išskleiskite pitą, ant vieno krašto sudėkite kopūstus ir morkas, užpilkite padažu. Tada sudėkite vištienos krūtinėlę, užpilkite padažu, tada sudėkite marinuotus agurkus, pomidorus, tarkuotą sūrį, šviežius agurkus ir vėl užpilkite padažu.

Žingsnis 4

Naminė vištienos šavarma Žingsnis 4
Suvyniokite pitą į "įdaryto blyno" formą, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, dėkite pitą ant grotelių ir kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos