Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė vištienos šavarma
Daugelis iš mūsų mėgsta šavarmą, tačiau gatvėje jos pirkti nesaugu, todėl išmokite ją pasigaminti namuose. Taip sutaupysite pinigų ir apsaugosite savo sveikatą. Vištienos šavarmą namuose, patiekalą visiškai nesunku paruošti, bet skanu, sotu, sultinga, jame daug keptos vištienos, daržovių, nuostabus padažas, ryškus, pavasariškas šviežių krapų kvapas.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais, apskrudinkite, supjaustykite plonais batonais, pasūdykite, įberkite sausos paprikos, vištienos prieskonių, gerai išmaišykite, sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol bus paruošta.
Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite kopūstą, stambiai sutarkuokite morkas, šiek tiek pasūdykite ir sumaišykite su kopūstais. Pomidorus ir agurkus supjaustykite strypeliais. Nedideliame dubenyje stambia tarka sutarkuokite sūrį. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite krapus, sudėkite grietinę, kečupą, majonezą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant lygaus paviršiaus išskleiskite pitą, ant vieno krašto sudėkite kopūstus ir morkas, užpilkite padažu. Tada sudėkite vištienos krūtinėlę, užpilkite padažu, tada sudėkite marinuotus agurkus, pomidorus, tarkuotą sūrį, šviežius agurkus ir vėl užpilkite padažu.
Žingsnis 4
Suvyniokite pitą į "įdaryto blyno" formą, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, dėkite pitą ant grotelių ir kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės.
Kategorijos