Publikavimo data: 2024-05-20
Naminė želė
Rusijoje nuo neatmenamų laikų gaminami naminiai kolodetai. Receptą sugalvojo klajoklių tautos, pastebėjusios, kad verdantis sultinys sukietėja ir virsta apetitą žadinančiu užkandžiu. Klasikinį kolodecą arba želė, kaip jis vadinamas, nesunku pasigaminti namuose. Daugelis šeimininkių kolodečių negamina, bijodamos sugadinti patiekalą. Ir veltui. Norint paruošti tinkamą želė, tereikia gerai išvirti mėsą. O tada padėti į šaltą, kad sustingtų. Skanus kisielius gaminamas iš kiaulienos arba jautienos.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Į didelį puodą įpilkite vandens ir sudėkite jautieną. Įjunkite aukštą kaitrą. Vandeniui užvirus, sudėkite paprikas, svogūnus ir morkas sveikas, saliero stiebą. Virkite 2-3 valandas po dangčiu ant mažiausios ugnies. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltkrepšį. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Smulkiai supjaustykite peiliu. Sultinį perkoškite per sietelį, paskui per kelis marlės sluoksnius. Trečią kartą - per dvigubą popierinio rankšluosčio sluoksnį. Į aitriosios paprikos formos dugną sudėkite mėsą, tada česnaką. Užpilkite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Kategorijos