Publikavimo data: 2024-10-15
Naminės cukinijos su marinuotais grybais
Cukinijos jau seniai naudojamos rusų virtuvėje įvairiems užkandžiams ir pagrindiniams patiekalams gaminti. Jos greitai ir lengvai paruošiamos, todėl gali tapti kokybišku bet kokio patiekalo pagrindu, be to, puikiai dera su grybais, kurie patiekalui suteikia unikalų skonį. Šis užkandis maloniai nustebins ne tik jus ir jūsų artimuosius, bet ir svečius. Šį patiekalą nesunkiai įvaldys ir tie, kurie nėra dideli profesionalai.
Žingsnis 1
Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite minkštimą. Pusę pašalinto minkštimo supjaustykite kubeliais. Sumaišykite susmulkintus marinuotus grybus, minkštimo kubelius ir petražoles. Šiuo mišiniu įdarykite nuluptų cukinijų puseles.
Žingsnis 2
Paruoštus puskepsnius pagardinkite trupučiu druskos ir pripildykite mišiniu. Įdarytas cukinijas sudėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir 45 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite pomidorų pastą, druską, pipirus ir troškinkite 5 minutes. Tada supilkite 50 ml vandens ir troškinkite dar 5 minutes. Mišinį sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 4
Tolygiai paskirstykite padažą ant visų cukinijų, pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje dar 5 minutes be folijos.
Kategorijos