Publikavimo data: 2024-06-15
Naminės kepenų dešrelės paplotėliai
Pirožkai - skanus ir labai mėgstamas patiekalas, sovietinės virtuvės klasika. Jie gaminami įvairiose šalyse ir beveik visur laikomi tradiciniu patiekalu; jie vadinami įvairiais pavadinimais. Tačiau, deja, vis mažiau šeimininkių, kurios susitaiko su nemažu laiko švaistymu ir ruošia pirožkus nuo pat pirmo žingsnio. Ir veltui, mūsų paprastas pirožkų receptas leis jums per valandą pavaišinti savo šeimą.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kefyrą, miltus, sodą, druską, cukrų ir 1 kiaušinį. Užminkykite tešlą, iškočiokite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite trisdešimčiai minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą. Iš kepenų dešros išimkite apvalkalą, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į keptuvę, išmaišykite. Kepkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Virtas bulves sutrinkite šakute. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į dubenį su kepenimis. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į dubenį. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į rutuliuką. Kiekvieną dalį pakaitomis iškočiokite pusės centimetro storio sluoksniu. Stikline arba formele išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno jų vidurį įdėkite po šaukštą įdaro, suimkite kraštus ir padėkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus.
Žingsnis 5
Sudėkite paplotėlius į gerai įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite po minutę iš abiejų pusių, kol apskrus ir tešla iškeps.
Kategorijos