Publikavimo data: 2024-05-25
Naminės manų kruopos su sultenėmis
"Sultana" pyragai yra ne tik skanus pyragas, bet ir ištisa kiekvienos šeimos istorija, kai močiutė ar mama dirbo prie viryklės. Sultanės yra pats seniausias įdaras, kaip ir vynuogės, iš kurių uogų jos gaminamos. Net žiemą jie kvepia saule, šiluma ir vasara, jaukia arbata prie didelio šeimos stalo. Dabar taip pat lengvai galite pradžiuginti savo artimuosius. O kai užaugs vaikai ar anūkai, jie prisimins šiuos vakarus su puodeliu arbatos ir manikinu su sultenėmis ant stalo.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol susidarys baltos putos. Supilkite kefyrą, suberkite manų kruopas ir viską išmaišykite. Palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Į išbrinkusias manų kruopas supilkite augalinį aliejų ir sviestą, tada miltus ir sodą. Išmaišykite ir suberkite sultenes į miltus.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Dugną ir šonus pabarstykite manų kruopomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos