Publikavimo data: 2024-05-01
Naminės samosos
Tam, kad tinkamai paruoštumėte populiarų Vidurinės Azijos pyragą - skanią ir sultingą samsą, reikia specialios tanduro krosnelės, o tešla samsai laikoma kelias valandas. Tačiau jei labai norisi paragauti trikampio formos pyrago, o po ranka neturite tandoor, galite pabandyti pasigaminti samsa namuose. Žingsnis po žingsnio pateikiamas naminės samsos su mėsos įdaru receptas leis jums pasigaminti pyragą kuo panašesnį į klasikinį jo variantą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Giliame plačiame dubenyje išplakite vištos kiaušinį ir druską, supilkite vandenį. Ištirpinkite sviestą, 2/3 jo supilkite į dubenį ir išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite miltus, kol masė taps tiršta ir standi. Pabarstykite stalą miltais, dėkite ant jo tešlą ir minkykite, kol taps visiškai lygi. Tešlą iškočiokite į didelę maždaug 5 mm pločio plokštę. Silikoniniu šepetėliu patepkite plokštę likusiu aliejumi ir susukite į ritinį. Suvyniokite į maistinę plėvelę arba maišelį ir palikite šaldytuve bent 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūną perpjaukite pusiau ir supjaustykite pusžiedžiais. Mėsą supjaustykite nedideliais, maždaug 1 cm dydžio gabalėliais, riebalus supjaustykite šiek tiek mažesniais gabalėliais. Sumaišykite mėsą, riebalus, svogūną, suberkite smulkintą kalendrą, zirą, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Česnako skiltelę išspauskite per presą, sumaišykite ugniai atspariame inde su pomidorų pasta, smulkintomis žolelėmis, druska ir pipirais. Užvirinkite vandenį ir pilkite jį į mišinį, kol susidarys lengvos konsistencijos, šiek tiek skystesnis už grietinę ar kečupą.
Žingsnis 4
Suformuokite samosą. Išimkite samosos tešlą iš šaldytuvo ir supjaustykite ją maždaug 4 cm pločio juostelėmis. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir iškočiokite ploną maždaug 15 cm skersmens plokštainį. Kraštus iškočiokite šiek tiek plonesnius už duonos viduriuką. Įdarą dėkite į duonelės vidurį, 2-3 cm nuo kraštų. Suvyniokite kraštus iš trijų pusių, kad gautųsi trikampis. Kraštus tvirtai suriškite.
Žingsnis 5
Iškepkite samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Suplakite vištos kiaušinį ir teptuku aptepkite samosas, ypatingą dėmesį skirdami toms vietoms, kur jos sulipdytos. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite ant jos samosas "siūlėmis žemyn". Pabarstykite paplotėlius sezamo sėklomis. Kepkite samsą 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos