Publikavimo data: 2024-06-15
Naminės varškės bandelės su svarainių džemu
Cidonijų uogienė labai naudinga ir skani, malonaus aromato, sodraus skonio, nors cidonijų vaisiai minkšti, bet išlaiko formą. Nuo senų laikų svarainiai laikomi meilės ir vaisingumo simboliu. Jis turi vertingų ir naudingų savybių. Varškė yra naudingas rauginto pieno produktas. Joje gausu baltymų, vitaminų A, E, P, B2, B6 ir B12, folio rūgšties. Produkte taip pat yra kalcio, geležies, natrio, magnio, vario, cinko, fluoro ir fosforo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: varškę sumaišykite su cukrumi, druska ir vanilės esencija. Sudėkite minkštą sviestą ir viską sumaišykite šaukštu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ji turi būti gana elastinga.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką rankomis suplokite į plokščią duoną, bet ne per plonai. Į duonos plokštainio vidurį dėkite maždaug 2 šaukštus uogienės ir užlenkite kraštus, kad įdaras liktų viduje. Visus įdarytus rutuliukus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos