Publikavimo data: 2025-08-19
Naminiai abrikosų sluoksniuotos tešlos suktinukai
Iš abrikosų ir sluoksniuotos tešlos pagamintas vyniotinis yra labai populiarus mūsų protėvių Europoje gamintas patiekalas. Jis yra labai spalvingas tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Tokiu vyniotiniu nesigėdysite vaišinti svečių.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite, suberkite cukrų, cinamoną, apelsino žievelę, šerį ir sviestą. Ištirpinkite kukurūzų miltus vandenyje, supilkite į verdantį pieną, šiek tiek pavirkite ir išimkite apelsino žievelę.
Žingsnis 2
Marmeladą supjaustykite mažais gabalėliais. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo ir suplakite. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite į sluoksnį. Ant tešlos dėkite migdolų ir marmelado sluoksnį. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite kraštus. Išilgai ritinio viršaus padarykite įpjovas. Dėkite vyniotinį ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ant ritinio supilkite per sietelį pertrintą fondantą.
Kategorijos