Publikavimo data: 2025-08-17
Naminiai blynai
Skanūs, ploni blyneliai.
Žingsnis 1
Prieš tai persijokite miltus per sietelį, kad juose atsirastų deguonies. Taip blynai bus minkštesni ir puresni.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti blynų tešlą, paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite kiaušinius, cukrų ir druską. Šiek tiek suplakite mikseriu. Neplakite smarkiai, tik tiek, kad mišinys būtų vientisas.
Žingsnis 3
Tada į dubenį supilkite šiltą pieną ir augalinį aliejų.
Žingsnis 4
Palaipsniui suberkite miltus ir maišytuvu išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Paruošta blynų tešla bus vientisa ir gana skysta. Iš skystos tešlos kepami ploni blyneliai.
Žingsnis 6
Įkaitinkite blynų keptuvę, kol įkais. Prieš kepant pirmąjį blyną patepkite augaliniu aliejumi. Įpilkite šiek tiek tešlos ir paskirstykite ją po visą keptuvės paviršių. Kepkite blyną iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol taps auksinis.
Žingsnis 7
Taip iškepkite visus blynus. Sudėkite juos vieną ant kito ir uždenkite dangčiu, kad blynai būtų sausi. Blyneliai paruošti! Pagardinkite juos uogiene, grietine arba sutirštintu pienu. Arba apvoliokite juos su bet kokiu įdaru. Gero apetito!
Kategorijos