Publikavimo data: 2024-06-15
Naminiai blyneliai ant pieno su šokolado pasta
Blynai rusų virtuvėje atsirado maždaug IX amžiuje. Blynų ir blynų iš mielinės tešlos (rūgščios, raugintos) protėviai buvo blynai, blyneliai ir pyragai iš saldžios tešlos. Blynai buvo gaminami iš įvairių rūšių miltų ir jų mišinių: kvietinių, grikių, ruginių, avižinių, sorų, žirnių. Dažniausiai jie buvo gaminami iš ruginių miltų. Raudonais blynais buvo vadinami blynai iš grikių miltų, o baltais - iš kvietinių miltų.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite pusę litro pieno, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išmaišykite plaktuvu. Palaipsniui suberkite miltus, maišydami plaktuvu. Supilkite likusį pieną ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į įkaitintos keptuvės vidurį supilkite pusę samčio skysčio ir kepkite, kol iškeps, po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Baigę kepti, atvėsusius blynelius aptepkite šokolado pasta ir suvyniokite.
Kategorijos