Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai su šokoladiniu kremu
Klasikinis eklerų receptas atsirado XIX a. ir iš karto išpopuliarėjo visame pasaulyje. Tai lygiai pailgos formos pyragaičiai, kurie gaminami naudojant konditerinį maišelį. Kiekvienoje šalyje eklerai ruošiami skirtingai, ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Išsaugokite naminių eklerų su šokoladiniu kremu receptą: jį lengva paruošti ir jis dera su oro tešla. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio rekomendacijomis ir paruoškite išskirtinio skonio desertą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą eklerams. Į puodą supilkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos ir pastatykite ant ugnies. Sudėkite sviestą ir viską užvirinkite. Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir intensyviai maišykite tešlą iki vientisos masės. Tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišykite tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite naminius eklerus. Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį ir juostelėmis lengvai įspauskite tešlą ant kepimo skardos. Dėkite į iki 190-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20-25 minutes. Išimkite paruoštus eklerus ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite šokoladinį kremą. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir supilkite kondensuotą pieną. Plakite kremą, kol jis taps vientisas ir blizgus. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus šokoladiniu kremu. Virtuviniu švirkštu arba peiliu eklerų šone padarykite skylutę ir užpildykite ją nedideliu kiekiu kremo. Taip pripildykite visus pyragaičius.
Kategorijos