Publikavimo data: 2025-08-19
Naminiai farfalle makaronai su kalakutiena ir grybais grietinėlės padaže
Farfalle - tai drugelio formą primenantys makaronai. Jie buvo išrasti XVI a. pradžioje Italijoje. Farfalle reiškia "drugelis". Makaronai puikiai dera su daugeliu produktų. Dažniausiai jie ruošiami su mėsa, žuvimi, sūriu. Farfalle gali būti įvairiaspalviai. Norint išgauti skirtingas spalvas, į tešlą dedama natūralių dažiklių, pavyzdžiui, morkų, burokėlių ar špinatų sulčių. Dėl neįprastos išvaizdos jį mėgsta ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite grybus. Mėsą nuplaukite ir nupjaukite riebalų perteklių.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Supjaustytus grybus sudėkite į kalakutieną, supilkite vyną ir virkite be dangčio ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką ir petražoles. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, pasūdykite. Sudėkite makaronus ir virkite 8-10 minučių. Makaronus išmeskite į sietelį. Į farfalle įpilkite vieną valgomąjį šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Į mėsą sudėkite smulkintą česnaką ir petražoles. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais, kalendra ir muskato riešutu. Kepkite paukštį dar 5 minutes. Į mėsą ir padažą sudėkite farfalle makaronus. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos