Publikavimo data: 2024-06-08
Naminiai kalakutienos koldūnai
Naminiai, švelnūs kalakutienos koldūnai yra visais atžvilgiais tobulas ir sėkmingas patiekalas. Pirma, kalakutiena yra labai sveikas ir dietinis produktas, vertingas baltymų šaltinis, antra, ji yra pigi, švelni ir kokybiška. Kalakutienos koldūnai būna labai skanūs ir sotūs, be to, turi savitų gaminimo ypatumų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite 2 puodelius miltų, įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite šilto vandens, druskos ir 1 arbatinį šaukštelį aliejaus. Kruopščiai išminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite dar 1 puodelį miltų.
Žingsnis 2
Mėsą ir lašinius supjaustykite gabaliukais ir pertrinkite per mėsmalę. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į ritinį, supjaustykite gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį susukite į plokščią duoną. Ant plokštainio dėkite 0,5 šaukštelio maltos mėsos ir švelniai užlenkite kraštus, taip uždengdami viduje esantį įdarą.
Žingsnis 4
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir išvirkite koldūnus. Verdant į verdantį vandenį įdėkite lauro lapą, kad koldūnai būtų sultingesni ir aromatingesni. Virkite 5 minutes, kai tik koldūnai išplaukia į paviršių.
Kategorijos