Publikavimo data: 2024-06-08
Naminiai koldūnai garintuve
Šį tradicinį ukrainietišką patiekalą mėgsta visi ir jis gaminamas visur. Ir visur siūloma savita recepto ir gaminimo būdo versija, tačiau paslaptis išlieka ta pati - puikus skonio, tekstūros ir įdaro bei tešlos kiekio balansas. Siūlome receptą šeimininkėms, kurios turi kiekvieną laisvą minutę. Jums tereikia pasirinkti troškinimo garuose režimą ir galite užsiimti savo darbais virtuvėje.
Žingsnis 1
Persijotus miltus suberkite į krūvą ant darbo paviršiaus. Viduryje padarykite duobutę. Į pieną įmuškite kiaušinius ir suplakite. Šį mišinį supilkite į duobutę. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga ir tiršta, nelipti prie darbo paviršiaus. Paruoštą tešlą susukite į rutulį, padėkite po maistine plėvele ir palikite 10 minučių pailsėti. Jei turite mažą darbo paviršių, padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite jas pakaitomis.
Žingsnis 2
Pailsėjusią tešlą iškočiokite kočėlu plonu sluoksniu. Jo storis turi būti ne didesnis kaip 3 mm. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą 5 cm kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėkite po šaukštelį varškės įdaro. Užspauskite kraštus ir užspauskite. Turėtų gautis trikampio formos koldūnai.
Žingsnis 3
Išvirusius koldūnus sudėkite į garintuvą su verdančiu vandeniu. Uždarykite dangtį. Užvirkite ir virkite garuose 15 minučių. Baigę virti, prieš pat patiekdami atidarykite dangtį. Patiekdami įdėkite sviesto ir išmaišykite.
Kategorijos