Publikavimo data: 2024-02-04
Naminiai koldūnai receptas
Puiku, jei pasirinkote naminius koldūnus: jie tikrai bus skanesni už pirktus parduotuvėje. O mes jums padėsime, pateikdami nuoseklų naminių koldūnų receptą ir keletą lengvai įgyvendinamų patarimų. Jei renkatės mėsos mišinį (mūsų atveju tai kiauliena + jautiena), viena iš mėsos rūšių turi būti riebi, kad faršas išeitų sultingesnis. Tešlą ištepdami negailėkite miltų: nuo jų tešla netaps standesnė.
Žingsnis 1
Miltus persijokite kartu su druska. Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai sukapokite. Paruoškite mėsos sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: sumaišykite persijotus miltus su druska, kiaušiniu ir vandeniu ir užminkykite elastingą tešlą. Palikite ją dubenyje, uždengtą maistine plėvele, 10 minučių (šiltoje vietoje).
Žingsnis 3
Paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą su česnakais ir svogūnais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite apynių, mėsos sultinio ir išmaišykite. Kad faršas būtų dar aromatingesnis, naudokite jautienos kaulų sultinį.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite. Iš vieno tešlos sluoksnio išpjaukite plokštainį, uždėkite ant jo įdarą ir apipurkškite šaltu vandeniu. Tada uždenkite antru tešlos sluoksniu ir išpjaukite apatinių apskritimų kontūrus. Pašalinkite tešlos perteklių ir užspauskite koldūnų kraštus.
Žingsnis 5
Koldūnus iš karto išvirkite arba užšaldykite.
Kategorijos