Publikavimo data: 2025-08-18
Naminiai koldūnai su bulvėmis
Vienas mėgstamiausių mano vyro patiekalų. Niekas taip nesuartina mūsų, kaip koldūnų gaminimas šeimoje. Naminiai koldūnai yra skanūs ir ilgai neužsibūna šaldiklyje.
Žingsnis 1
Iš miltų, pieno, kiaušinių ir druskos užminkykite tešlą. Išskyrus kiaušinius, viską dedu iš akies. Uždenkite tešlą dangčiu ir padėkite ant palangės. Tuo tarpu nuskuskite bulves, nuplaukite jas, supjaustykite ir dėkite virti.
Žingsnis 2
Į virtas bulves įdėkite sviesto ir sutrinkite. Leiskite įdarui atvėsti.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 2 cm storio ir gausiai pabarstykite miltais.
Žingsnis 4
Naudodami stiklinę ar krūvą išpjaukite norimos formos apskritimus ir sudėkite įdarą. Patogu imti šaukštu.
Žingsnis 5
Suformuokite koldūnus, sudėkite juos ant miltais pabarstytos lentelės (padėklo). Dėkite juos į šaldiklį kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.
Kategorijos