Publikavimo data: 2024-05-25
Naminiai koldūnai su glajumi
Tai vienas iš lengviausiai paruošiamų ir labiausiai paplitusių mielinės tešlos produktų. Kiekviena šeimininkė savaip paruošia purų žiedą su įmantriu glajumi. Siūlome jums originalų naminių duoniukų receptą: nesudėtingas ir patikimas, rezultatas visada puikus. Patiekdami galite jį patobulinti pridėdami originalių papuošimų.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, 1 šaukštelį cukraus, mieles, maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite 1 puodelį miltų, išmaišykite. Uždenkite servetėle ir padėkite oparą šiltoje vietoje, kad pusvalandį pakiltų. Per tą laiką pudingas turėtų padvigubėti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Kai okra padvigubės, sudėkite ją. Išmaišykite, įberkite žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Kai dubenyje tešlą tampa sunku minkyti, perkelkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir išminkykite tešlą. Tešla turi būti vientisa. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite audiniu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Kai tešla padvigubės, išminkykite ją ir leiskite dar kartą pakilti. Maždaug po 40 minučių, kai tešla pakils du kartus, išverskite ją ant darbastalio ir padalykite į 24 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite po rutuliuką į 1 cm storio plokščią duoną. Duonos viduryje padarykite 2 cm skylę. Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Leiskite tešlai pakilti 20 minučių. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Ištirpinkite šokoladą, sudėkite suminkštintą sviestą ir gerai išmaišykite. Glazūrą tepkite savo nuožiūra. Galite panardinti koldūną į glajų arba tepti jį konditeriniu teptuku. Prieš sustingstant glajui, papuoškite pabarstukais.
Kategorijos