Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai koldūnai su namine malta mėsa
Mūsų šeimoje visi mėgsta koldūnus, sakyčiau, kad valgytų tik juos. Todėl kartą per mėnesį skiriu vieną dieną ir juos gaminu. Iš močiutės paveldėjau koldūnų gaminimo aparatą, kuris yra labai greitas ir patogus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, pieną, kiaušinius ir augalinį aliejų ir gerai išminkykite tešlą. Pagal skonį pasūdykite. Aš beriu bent šaukštelį. Būtinai įpilkite augalinio aliejaus, kad tešla būtų elastingesnė. Aš ją suvynioju į maišelį, kad neišdžiūtų. Pradedu gaminti maltinukus. Ją gaminu iš bet kokios mėsos. Ją kartu su svogūnais sukam ant mėsmalės. Pasūdau ir įberiu pipirų. Išmaišau.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą.
Žingsnis 3
Koldūnų formą pabarstykite miltais ir padenkite tešlos sluoksniu. Į ertmes paskleiskite maltą mėsą.
Žingsnis 4
Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį ir uždenkite koldūnus, sukdami kočėlu, kol tešla suskils į koldūnus. Tada ją tiesiog iškočiokite.
Žingsnis 5
Iš tokio kiekio tešlos ir maltos mėsos gausite apie 100 koldūnų.
Kategorijos