Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais

Labai skanūs ir švelnūs koldūnai su raugintais kopūstais. Pagal šį receptą koldūnus galės pasigaminti bet kuri pradedančioji šeimininkė. Geriausias koldūnų įdaras yra rauginti kopūstai, jie suteikia koldūnams neįtikėtinai pikantiško skonio. Šie koldūnai taps mėgstamiausiu visos jūsų šeimos patiekalu. Pagal šį receptą tešla yra švelni, labai paklusni, ją lengva iškočioti, todėl iš jos malonu formuoti koldūnus. Tokie koldūnai papuoš įprastą racioną, taip pat tokiu sotu patiekalu galite nustebinti savo svečius, nes jų skonis ir aromatas yra nuostabūs, ir nė vienas svečias nuo stalo nenueis alkanas.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 1
Nuluptus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, nuolat maišydami kepkite apie 6-7 minutes, kol svogūnai paruduos.

Žingsnis 2

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 2
Paruoštus raugintus kopūstus siunčiame į karštoje keptuvėje pakepintus svogūnus, viską gerai išmaišome, įberiame pažodžiui 2-3 žiupsnelius cukraus, vėl išmaišome ir troškiname uždengę ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, nepamirškite faršo pamaišyti, tada perkeliame į dubenį ir paliekame atvėsti.

Žingsnis 3

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 3
Į paruoštą gilų dubenį įmuškite 1 vištos kiaušinį, įpilkite vandens ir 1 šaukštą augalinio aliejaus. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite šakute iki vientisos masės ir supilkite į persijotus miltus. Užminkykite tvirtą, prie rankų nelimpančią tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti 40 minučių.

Žingsnis 4

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į nedidelę maždaug 1-1,5 cm storio dešrelę ir supjaustykite į mažus vienodus maždaug 6 cm apskritimus, tada kiekvieną apskritimą iškočiokite ir apvoliokite kvietiniuose miltuose; kuo ploniau iškočiosite, tuo greičiau jie iškeps ir bus daug skanesni. Į kiekvieno iškočioto apskritimo vidurį dėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro ir švelniai užspauskite koldūnų kraštus. Koldūnus formuokite tvarkingai ir švariai, žiūrėkite, kad ant būsimo koldūno apskritimo kraštų nepatektų įdaro ar riebalų, kitaip tešla blogai sulips ir koldūnai iškepę suirs.

Žingsnis 5

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 5
Į paruoštą puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant didelės ugnies, o kai vanduo užvirs, pagal skonį pasūdykite. Kai vanduo užvirs, į puodą sudėkite koldūnus ir virkite ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes.

Žingsnis 6

Naminiai koldūnai su raugintais kopūstais Žingsnis 6
Išvirusius koldūnus išimkite ir nusausinkite, kad nuvarvėtų vandens perteklius. Tada perkelkite koldūnus į paruoštą lėkštę, ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto arba kepto svogūno ir svogūnų laiškų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, koldūnai, bendri alergenai, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, sezonas kopūstai, sezonas morkos, sezonas česnakai, receptų knyga, vakarienė su kopūstais, koldūnai su kiaušiniu

Kategorijos