Publikavimo data: 2024-10-14
Naminiai makaronai grietinėlės ir česnakų padaže su vištienos blauzdelėmis
Makaronai kreminiame česnakiniame padaže su vištienos blauzdelėmis yra nepaprastai skanus ir išskirtinis patiekalas. Kadangi šio patiekalo sudėtyje yra daržovių ir vištienos, jis yra sveikas. Raudonoje vištienos blauzdelės mėsoje gausu baltymų ir aminorūgščių, vitamino B ir naudingų mikroelementų: geležies ir magnio. Gydytojai dažnai rekomenduoja vartoti vištienos blauzdelės mėsą sergantiesiems mažakraujyste arba moterims pogimdyminiu laikotarpiu, kad organizmas greitai atsigautų.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą, pripilkite vandens ir virkite makaronus, kol suminkštės. Vištienos blauzdas 30 min. marinuokite pesto padaže, pagardinkite česnaku, druska ir pipirais. Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Mėsą atskirai apkepkite saulėgrąžų aliejuje. Iš pradžių 10 minučių kepkite iš vienos pusės, paskui dar 15 minučių kepkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Supilkite grietinę ir troškinkite 2 minutes. Į lėkštę sudėkite makaronus, ant viršaus sudėkite troškintas daržoves ir mėsą. Mėsą užpilkite padažu.
Kategorijos