Publikavimo data: 2025-08-18
Naminiai makaronai su konservuota rausvąja lašiša
Rausvoji lašiša priklauso lašišinių šeimai ir yra labai vertinama žvejų. Rausvųjų lašišų patinai priekinėje kūno dalyje turi į kuprą panašią išaugą, dėl kurios žuvis ir gavo savo pavadinimą. Konservuotų rausvųjų lašišų mėsa yra rausvos spalvos, joje gausu baltymų, vitaminų ir naudingų mikro- ir makroelementų.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos, sudėkite makaronus ir virkite ant vidutinės ugnies 25-30 minučių. Kol makaronai verda, į dubenėlį sudėkite rausvąją lašišą, sutrinkite ją šakute ir sudėkite į keptuvę. Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite jį į žuvį ir išmaišykite. Kepkite žuvį ir česnaką ant vidutinės ugnies, kol "šnypš".
Žingsnis 2
Į keptuvę su žuvimi supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir užvirinkite padažą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Išvirusius makaronus nukelkite nuo ugnies, nusausinkite per sietelį. Makaronų neplaukite, kad jie neprarastų skonio.
Žingsnis 4
Į rausvąją lašišą sudėkite makaronus, išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir patiekdami pabarstykite ant makaronų.
Kategorijos