Publikavimo data: 2024-06-09
Naminiai makaronai su šafranu ir špinatais
Naminiai makaronai su šafranu ir špinatais - puikus garnyras prie sūrių patiekalų. Svarbiausia gerai išminkyti tešlą ir iškočioti ją kuo ploniau. Kad procesas būtų patogesnis, geriau naudoti maišytuvą su specialiu minkymui skirtu priedu. Gerų špinatų lapai turi būti traškūs, elastingi, spalva - ryškiai žalia, be gelsvo atspalvio. Jei nėra šviežių špinatų, juos galima pakeisti šaldytais špinatais.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių tešlos pagrindą. Išplakite kiaušinius su šafranu, druska ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite špinatų tyrę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į maišytuvo dubenį supilkite miltus, sudėkite daržovių pagrindą, pridėkite tešlos plakiklį ir minkykite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite makaronus. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, laisvai susukite ir supjaustykite juostelėmis. Makaronus 4-5 min. virkite verdančiame vandenyje, tada nusausinkite juos sietelyje.
Kategorijos