Publikavimo data: 2024-10-13
Naminiai marinuoti grybai
Marinuoti grybai yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės žanras. Šiuolaikinėje namų virtuvėje jie taip pat labai vertinami. Tačiau daugumai šeimininkių šis patiekalas kelia nemažai rūpesčių ir jos nerizikuoja jo imtis. Pagal mūsų receptą galėsite greitai marinuoti mėgstamus grybus ir jais papuošti namų antruosius patiekalus. Patiekalas yra lengvas ir sveikas, todėl drąsiai galite jį ruošti ir šventiniam stalui, ir šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Trijų litrų talpos puodą iki pusės pripildykite vandens. Pastatykite ant ugnies. Į vandenį įberkite pusę druskos ir visą citrinos rūgštį. Citrinos rūgštis neleis grybams pakeisti spalvos. Užvirinkite vandenį. Sudėkite grybus į verdantį vandenį. Kai vanduo vėl užvirs, virkite grybus 7 minutes. Išimkite grybus ir perpilkite juos į lėkštę. Grybų sultinio jums nebereikės.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite pusantro litro vandens. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Suberkite likusią druską, pipirus, cukrų, susmulkintą česnaką, lauro lapą ir gvazdikėlius. Išmaišykite ir sudėkite grybus. Grybus virkite verdančiame sūryme 10 minučių. Išvirusius grybus išimkite į nedidelius sterilizuotus stiklainius su skepetaite. Į kiekvieną pusės litro stiklainį įpilkite po vieną valgomąjį šaukštą acto. Pripilkite juos karšto sūrymo tirpalo, uždenkite steriliais dangteliais ir užsukite.
Kategorijos