Publikavimo data: 2025-08-17
Naminiai ploni ir saldūs blyneliai su kondensuotu pienu
Blini - tradicinis rusų virtuvės patiekalas, vienas skaniausių ir mėgstamiausių patiekalų visais laikais. Blynai laikomi vienu mėgstamiausių desertų, o jų įdarai gali būti įvairūs - ir saldūs (uogos, uogienė, varškė), ir sūrūs (mėsa, grybai, žuvis ar ikrai). Pagal šį receptą blyneliai būna saldūs, ploni, švelnūs ir kreminiai. Juos puikiai papildo kondensuotas pienas.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir kondensuotą pieną. Maišykite maišytuvu iki vientisos masės. Tada supilkite pieną ir kefyrą. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Tada po truputį suberkite miltus ir plakite mikseriu, kol masė taps tiršta. Tada įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir gerai išmaišykite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite.
Žingsnis 3
Kai keptuvė įkaista, į ją samčiu įpilkite šiek tiek blynų tešlos. Kepkite iš vienos pusės 2 minutes ant vidutinės ugnies, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
Kategorijos