Naminiai skumbrės koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Naminiai skumbrės koldūnai

Koldūnai laikomi tradiciniu rusų virtuvės patiekalu ir vienu seniausių patiekalų. Kai tik žmonės išmoko auginti kviečius ir iš jų gaminti miltus, jų racione atsirado pelėnai. Dažniausiai koldūnų įdaras yra mėsa. Tačiau koldūnus galima gaminti ir iš maltos žuvies. Naminiai koldūnai iš skumbrės yra neįprastas ir originalus patiekalas. Koldūnai labai švelnūs ir sultingi.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
115 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 1
Persijokite miltus per sietelį į dubenį. Į puodelį su sviestu įpilkite verdančio vandens ir palaukite, kol sviestas ištirps.

Žingsnis 2

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 2
Ant darbastalio supilkite persijotus miltus, padarykite įdubimą viduryje, supilkite grietinę ir supilkite puodelio turinį. Minkykite tešlą, kol ji taps "lipni". Uždenkite tešlą maistine plėvele ir leiskite jai šiek tiek pailsėti.

Žingsnis 3

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais. Iš skumbrės pašalinkite odą, nugarkaulį ir visus smulkius kaulus. Svogūnus ir žuvies filė pertrinkite per mėsmalę su smulkiu antgaliu arba per paprastą, bet 2 kartus. Į gautą žuvies faršą įberkite pipirų ir druskos pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 4
Paimkite tešlą ir iškočiokite ploną sluoksnį. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus.

Žingsnis 5

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 5
Į kiekvieną išpjautą apskritimą dėkite po 1-2 arbatinius šaukštelius maltos mėsos ir formuokite koldūnus.

Žingsnis 6

Naminiai skumbrės koldūnai Žingsnis 6
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite koldūnus, išmaišykite ir virkite 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos