Publikavimo data: 2024-06-23
Naminiai skumbrės koldūnai
Koldūnai laikomi tradiciniu rusų virtuvės patiekalu ir vienu seniausių patiekalų. Kai tik žmonės išmoko auginti kviečius ir iš jų gaminti miltus, jų racione atsirado pelėnai. Dažniausiai koldūnų įdaras yra mėsa. Tačiau koldūnus galima gaminti ir iš maltos žuvies. Naminiai koldūnai iš skumbrės yra neįprastas ir originalus patiekalas. Koldūnai labai švelnūs ir sultingi.
Žingsnis 1
Persijokite miltus per sietelį į dubenį. Į puodelį su sviestu įpilkite verdančio vandens ir palaukite, kol sviestas ištirps.
Žingsnis 2
Ant darbastalio supilkite persijotus miltus, padarykite įdubimą viduryje, supilkite grietinę ir supilkite puodelio turinį. Minkykite tešlą, kol ji taps "lipni". Uždenkite tešlą maistine plėvele ir leiskite jai šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais. Iš skumbrės pašalinkite odą, nugarkaulį ir visus smulkius kaulus. Svogūnus ir žuvies filė pertrinkite per mėsmalę su smulkiu antgaliu arba per paprastą, bet 2 kartus. Į gautą žuvies faršą įberkite pipirų ir druskos pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite tešlą ir iškočiokite ploną sluoksnį. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 5
Į kiekvieną išpjautą apskritimą dėkite po 1-2 arbatinius šaukštelius maltos mėsos ir formuokite koldūnus.
Žingsnis 6
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite koldūnus, išmaišykite ir virkite 7-10 minučių.
Kategorijos